eHealth-monitor

Benieuwd naar de staat van eHealth in Nederland?

Ontdek hier de belangrijkste conclusies uit de eHealth-monitor 2016.

Waarom de eHealth-monitor?

Sinds 2013 onderzoeken Nictiz en het NIVEL jaarlijks de beschikbaarheid en het gebruik van eHealth in Nederland. Er is steeds meer mogelijk, bijvoorbeeld online gezondheidsdossiers, apps en e-consulten.

Maar hoe snel gaat de opmars van eHealth nou echt? Wie maken er al gebruik van en op welke manier? En heel belangrijk: wat vinden we eigenlijk van eHealth? Op deze vragen en meer geeft de eHealth-monitor antwoord.

Waar sta jij?

Doe nu de

eHealth

CheckUP

eHealth checkup

Wat gebeurde er met eHealth in 2016 in Nederland?

We vatten het hier in 7 conclusies samen.

Er is een flink aanbod van online diensten, vooral bij de huisarts, maar toch weten de meeste zorggebruikers niet goed wat er mogelijk is.

Artsen bieden hun patiënten langzaam maar zeker meer mogelijkheden voor online inzage in hun medische gegevens, vooral voor voorgeschreven medicatie

92% van de praktijkondersteuners van de huisarts voor de geestelijke gezondheidszorg werkt met eMental Health, vaak bij een klein deel van de cliënten.

De caresector vindt innovatie belangrijk, maar het gebruik van eHealth, zoals beeldschermzorg, neemt er nauwelijks toe

Van de medisch specialisten houdt inmiddels 86% zijn dossier elektronisch bij, maar de helft vindt dat het teveel tijd kost voor wat het oplevert

Medisch specialisten vinden dat de mogelijkheden tekort schieten om online patiëntinformatie uit te wisselen. Er is weinig vooruitgang.

eHealth is meer dan techniek. Wijzelf, onze organisaties en onze omgeving bepalen hoe deze maatschappelijke innovatie vorm krijgt.

Blijf op de hoogte van eHealth ontwikkelingen. Meld je aan voor de eHealth update!

eHealth-monitor 2016

Download highlights

Wil je alle resultaten van de eHealth-monitor 2016 verkennen? Download dan hier het rapport van dit jaar of voorgaande jaren.

eHealth-monitor 2014

Op naar meerwaarde!

eHealth-monitor 2013

Op naar meerwaarde!